Analýza vstupu České republiky do Schengenského prostoru - Kohlmann, Daniel; Formanová, Věra, 1985-; Procházková Iliniţchi, Cristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem bakalářské práce je analýza procesu vstupu ČR do Schengenského prostoru. V úvodu práce je přiblížen obsah schengenských smluv a jejich zasazení do kontextu v rámci budování vnitřního trhu. Druhá část práce je věnována přípravám a přijatým opatřením, které Česká republika musela na cestě do Schengenu přijmout. V závěrečné části jsou zhodnoceny efekty plynoucí pro Českou republiku ze členství v Schengenském prostoru.
Vedoucí práce: Věra Tunkrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses