Interní audit - Žakarovská, Katarína; Dvořáček, Jiří, 1947-; Tondlová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na téma interní audit. Cílem práce je na praktickém příkladu znázornit proces interního auditu a následně vyhodnotit, jestli je interní audit pro společnost užitečný a splňuje svůj účel. Společnost, u které je proces interního auditu v této práci popsán, je společnost poskytující služby. V práci jsou uvedené jednotlivé kroky interního auditu a následně i závěrečná zpráva interního auditora. V ní je možné vidět, jaké závažné nedostatky se v společnosti vyskytly a jak jsou následně řešeny. Dospěla jsem k závěru, že interní audit společnosti pomáhá rychleji a efektivněji k dosahování svých cílů. Kromě jiného napomáhá včas napravit chyby, vzniklé z nepozornosti nebo nevědomosti. Na základě výsledků diplomové práce bych doporučila společnostem, které neprovádějí žádný interní audit, aby tak učinili. Pravidelné provádění interního auditu umožňuje společnosti mít větší kontrolu nad činnostmi a procesy. Interní audit napomáhá k snadnějšímu získávání a obnovování certifikací kvality, díky kterým se firma na trhu stává víc konkurenceschopnou.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses