Socioekonomická analýza města Písek - Lukešová, Marie; Poláková, Olga, 1944-; Šmíd, Jan, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce je zaměřena na vytvoření charakteristiky města Písku prostřednictvím socioekonomické analýzy a na prezentaci a hodnocení strategických plánů rozvoje města, jež jsou založeny na již městem vypracované SWOT analýze. V jednotlivých kapitolách jsou postupně analyzovány a srovnávány s jihočeskou a celorepublikovou úrovní ukazatelé demografické, ekonomického vývoje, trhu práce a nezaměstnanosti. Analýza zahrnuje rovněž dopravní, technickou a sociální infrastrukturu, kulturu, sport, cestovní ruch, kriminalitu a kvalitu životního prostředí. Závěrem je zanalyzováno hospodaření města s rozpočtem a je představena samospráva města v současné době. Většina zjištěných poznatků je podkladem SWOT analýzy, jež v jistých oblastech koresponduje s uvedenými strategickými plány rozvoje města.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses