Český trh mobilních operátorů očima Ronalda Coase - Benešová, Tereza; Šíma, Josef, 1972-; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku fungování českého trhu mobilních operátorů. Výchozím teoretickým podkladem je učení Ronalda Coase. Funkčnost teoretických předpokladů je ověřena a dále rozšířena prostřednictvím zahraničních telekomunikačních trhů. Různé reálné ekonomiky poskytují hodnotné zkušenosti ohledně identifikace možných přínosů a problémů. Získané poznatky jsou následně využity pro analýzu českého mobilního trhu. Vedle hodnocení stávající situace je kladen zvláštní důraz na připravovanou aukci frekvencí. Jsou popsány podmínky této aukce a je sledován možný vliv na budoucí vývoj českého trhu mobilních operátorů.
Vedoucí práce: Josef Šíma
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses