Role družstevního podnikání v tržní ekonomice - Kučera, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hesková, Marie, 1948-; Vávrová, Vladimíra (2012)
Cílem diplomové práce je analýza současného stavu družstevnictví v České republice a role družstevního podnikání v tržní ekonomice. Práce popisuje postavení družstev v jednotlivých vybraných zemích EU, ve světě a jejich vliv ve vybraných ekonomikách. Dále popisuje specifika družstevního podnikání a jeho možné perspektivy, zejména v oblasti sociální ekonomiky. V praktické části přibližuje status evropského družstva (SCE), jeho právní rámec a uvádí příklad pro založení nového evropského družstva (SCE) se sídlem v České republice
Vedoucí práce: Marie Hesková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: družstevnictví; tržní ekonomika; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; cooperative movement; market economy; master's theses