Realizace podnikatelského záměru - Maříková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hašková, Simona, 1973-; Kolín, Evžen (2011)
Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jak by se dal zrealizovat můj sen o vytvoření konkurenceschopného podniku. Dále jsem se chtěla dozvědět, co vše je nutné pro začátek podnikání v daném oboru. Také jsem se snažila zjistit, kolik nákladů by bylo třeba do projektu vložit a zda by byl hotel výdělečný natolik, aby mohl bez problémů fungovat a obstát při dnešní tvrdé konkurenci. Záměrem bylo vytvořit takové ubytovací zařízení, které by odpovídalo evropským standardům a se kterým by byli spokojeni všichni zákazníci -- ať už rodiny s dětmi nebo podnikatelé. Celkové výsledky mé práce ukázaly, že mnou vybraný projekt by byl realizovatelný. Dále jsem zjistila, že tento hotel by se dokázal uchytit na trhu služeb a je pravděpodobné, že by byl schopen konkurovat jiným podobným zařízením v okolí. Také bylo zjištěno, že náklady do něj vložené by nepřevyšovaly výnosy, což znamená, že podnik by byl výdělečný a tedy konkurenceschopný. Myslím si, že by o něj byl velký zájem, protože leží v poměrně turisticky žádané lokalitě. Z výsledků jsem zjistila, že by bylo třeba vložit vyšší náklady do oprav objektu, ale tyto náklady by se mi v pozdějších letech jistě vrátily. Také jsem se dozvěděla, co vše je potřeba pro začátek podnikání v této oblasti a myslím si, že tyto znalosti by se mi mohly hodit do dalšího života. V neposlední řadě jsem se naučila komunikovat s cizími lidmi a více ekonomicky přemýšlet, a to hlavně při sestavování různých nákladů a výnosů. Určitě se dá říci, že jsem si prohloubila znalosti týkající se ekonomiky a marketingu, které jsem v práci hojně využívala.
Vedoucí práce: Simona Hašková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: hotelnictví; podnikatelské projekty; konkurenceschopnost; management [obor bakal. práce]; marketingový mix; SWOT analýza; bakalářské práce; hotel-keeping; business planning; competitiveness; bachelor's theses