Cestovní ruch v ČR v kontextu strukturálních fondů EU - Podskalská, Alena (2011)
Diplomová práce Cestovní ruch v ČR v kontextu strukturálních fondů EU objasňuje na konkrétním příkladě roli cestovního ruchu v rozvoji regionů. První kapitola se věnuje charakteristikám cestovního ruchu v České republice a jeho ekonomickému významu. Druhá kapitola představuje regionální politiku EU se zaměřením na cestovní ruch. V poslední kapitole je představen projekt, který byl úspěšný v žádosti o dotaci v rámci ROP. Práce by měla objasnit, proč je cestovní ruch ze strany EU podporován a zároveň poskytnout ucelené informace případným zájemcům o dotace na projekty cestovního ruchu v rámci fondů EU.