Produkce koky jakožto faktor bolivijské politiky a ekonomiky - Šanda, Milan (2011)
Diplomová práce se věnuje problematice pěstování koky v Bolívii a dopadu této činnosti na vnitropolitické a ekonomické dění. Z důvodu přesahu této problematiky do mezinárodního prostředí práce analyzuje aktuální mezinárodní protidrogovou strategii, její dopady a alternativy. S využitím různých hladin analýzy - od mezinárodního systému po jednotlivce - zjišťuje interakci mezi nimi a zkoumá dopady jejich vzájemného působení.