Offshoring v personální činnosti - Veselá, Jana (2012)
Tato práce je zaměřena na offhoring v oblasti lidských zdrojů a jejím cílem je na základě vlastních zkušeností poskytnout ucelený přehled o tom, jakým způsobem může offshoring v realitě vypadat, co vše přesun podnikových aktivit do zahraničí obnáší a také o tom, jaké jsou jeho výhody a úskalí. První kapitola je věnována úvodu do problematiky offshoringu, definici a také vysvětlení rozdílu mezi pojmy offshoring a outsourcing. Následující kapitola je zaměřena na popis společnosti, jejíž personální oddělení se s offshoringem momentálně potýká. Třetí kapitola popisuje přesun podnikových aktivit zmíněné společnosti do centra sdílených služeb v Jižní Americe. Závěrečná kapitola je věnována posouzení offshoringu v dané společnosti a také vlastním návrhům na změny v daném procesu tak, aby bylo dosaženo jeho účelu.