Management zmeny v organizácii - Aschmannová, Ivana (2012)
Práca sa venuje problematike managementu zmeny z pohľadu jeho dopadu na zamestnancov. Teoretická časť obsahuje vysvetlenie pojmu z rôznych hľadísk, vysvetľuje typy zmien a ich rôzne dopady na stratégiu vedenia transformačných projektov. Vymedzuje emocionálny aspekt zmeny a spôsoby ako viesť zamestnancov v procese prekonávania prirodzeného odporu voči novým skutočnostiam. V praktickej časti sa práca venuje popísaniu príručky vedenia zmeny v konkrétnej firme. Porovnaním s teoretickými metodikami a skúsenosťou člena vedenia s uskutočneným projektom hodnotí jej prínos.