Grafické prostředky pro popis a návrh IS - Buřil, Marek (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na využití jazyka UML při vývoji informačních systémů. Zejména se jedná o modelování procesů probíhajících v rámci systému, což představuje využití základních manažerských aktivit především organizování. Úvodní pasáže práce slouží k zasazení jazyka UML do prostředí vývoje informačních systémů a seznámením s charakteristikami UML. Jádro práce je tvořeno modelem informačního systému.