Námořní pirátství a ekonomické souvislosti - Urbanová, Zuzana (2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou námořního pirátství, které představuje v současnosti jeden z významných mezinárodních problémů. Námořní pirátství s sebou nese značné ekonomické i jiné důsledky, které stále více motivují mezinárodní společenství ke snaze problém námořního pirátství vyřešit. Práce se zaměřuje především na tyto důsledky a na způsoby řešení problému námořního pirátství.