Analýza systému zpracování komunálního odpadu v konkrétním městě - Reisnerová, Aneta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou odpadového hospodářství. Teoretická část popisuje základní pojmy odpadového hospodářství, druhy tříděného odpadu, jejich recyklaci, metody shromažďování a sběr podle technického vybavení, dále popisuje stanovení potřeby odpadkových nádob na separovaný odpad a systém třídění odpadu pomocí čárového kódu. Na závěr představuji společnost, která se zabývá odpadovým hospodářstvím, tj. společnost AVE CZ odpadové hospodářství, s. r. o. Cílem praktické části bakalářské práce je zhodnotit, zda je počet nádob na separovaný odpad na území J. Hradce dostačující a dále jakým způsobem a v jaké míře občané J. Hradce třídí odpad. Ke zhodnocení mi poslouží dotazník, na který budou odpovídat anonymně občané J. Hradce.