Faktory ohrozujúce postavenie USA vo svetovej ekonomike - Bilková, Michaela; Abrhám, Josef; Cihelková, Eva, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práca sa venuje popisu vývoja Spojených štátov amerických a vysvetľuje priebeh procesu, v ktorom sa z novovzniknutej federácie stala globálna superveľmoc. V poslednej dekáde však ich postavením vo svetovej ekonomike otriasli dve dôležité udalosti -- 11. september 2001 a hospodárska kríza, ktoré podstatne zmenili smerovanie ich domácej aj zahraničnej politiky.Táto práca si kladie za cieľ analyzovať politickú, hospodársku a spoločenskú situáciu súčasných Spojených štátov a v súhrnnej analýze vyvodzuje zo zistených skutočností práve tie faktory, ktoré majú potenciál ohroziť ich veľmocenské postavenie.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses