Kulturní standardy Nizozemska - Setikovská, Irena (2012)
Cílem diplomové práce je analýza nizozemských kulturních standardů a zpracování manuálu pro české subjekty s praktickými radami a tipy, jak se uplatnit v nizozemském prostředí. Práce je strukturována do tří hlavních kapitol - teoretické, praktické a empirické. Teoretická část se soustředí na pojmy kultura, kulturní standardy a kulturní dimenze z pohledu různých autorů. Praktická část je věnována vytvoření reálného obrazu Nizozemska s důrazem na česko-nizozemskou ekonomickou spolupráci a charakteristické nizozemské kulturní rysy. Empirická část usiluje o zprostředkování českého pohledu na nizozemskou kulturu a kulturní standardy. Syntézou všech tří uvedených částí je manuál pro česko-nizozemskou spolupráci.