Vztahy Európskej únie a Číny - Ťažká, Andrea; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Cihelková, Eva, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práca analyzuje súčastné vzťahy medzi EU a Čínou s dôrazom na ekonomickú oblasť spolupráce. Práca je členená do troch kapitol. Prvá kapitola rozoberá vonkajšie vzťahy oboch aktérov uplatňované v regióne juhovýchodnej Ázie. Pozornosť je v tomto rozbore venovaná ako ekonomickej, tak politickej dimenzii. Druhá kapitola poskytuje náhľad do vzájomných vzťahov EU-Čína od 90. rokov do súčastnosti. Dôraz je kladený na obchodné a investičné vzťahy. Tretia kapitola je zhodnotením súčastného partnerstva EU a Číny so zameraním na dosiahnuté úspechy, no zároveň aj na problematické body, ktoré zatiaľ brzdia ďalší rozvoj vzájomných vzťahov.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses