Rozvojová spolupráce v Keni - Rosenkranc, Filip; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce analyzuje fungování rozvojové spolupráce v Keni včetně příkladu vlastního rozvojového projektu. Cílem práce je zjistit, jaký je současný stav a směřování rozvojové spolupráce v Keni, na příkladě osobně navštívené oblasti a realizovaného projektu ukázat některé problémy Keni a jejich možná řešení a určit, zda tento projekt odpovídá současnému trendu ve vývoji rozvojové spolupráce ve světě a v Keni. V první kapitole je charakterizována současná politická, ekonomická a sociální situace v Keni. Dále jsou analyzovány keňské vládní rozvojové strategie a aktuální trendy v oblasti rozvojové spolupráce na globální úrovni i v Keni. V poslední části je popsán vlastní rozvojový projekt, který je dále vyhodnocen z hlediska principů nového paradigmatu rozvojové spolupráce i celkového dopadu.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses