Švédské kulturní standardy a specifika - Švejda, Jiří (2012)
Práce se zabývá švédskými kulturními standardy v kontextu evropské civilizace a švédské historie. Upozorňuje na aktuální problémy a témata švédské společnosti. Konfrontuje známý výzkum Geerta Hofstedeho s osobními zkušenostmi Švédů i cizinců. Nedílnou součástí práce je teoretický úvod do chápání kultury a komunikace samotné.