Kulturní a obchodní specifika - USA - Motejlková, Karolína (2012)
V době globalizace se svět propojuje ve stále více sférách a obchodníci jednají s partnery z celého světa. Pro hladší průběh jednání je dobré znát informace o dané zemi a její kulturu. Spojené státy americké mají v mezinárodním měřítku velice důležitou roli, americký prezident je považován za nejmocnějšího muže planety. Cílem mé práce je monitorovat kulturní specifika a obchodní protokol Spojených států amerických. Čtenáři by má práce měla poskytnout ucelený přehled o odlišnostech americké kultury a obchodním jednání Američanů. Ve své práci zároveň analyzuji konkrétní situace, jež jsem získala v rámci sběru primárních dat.