Podnikatelské prostředí, obchodní a kulturní specifika Rakouska - Štursová, Eva (2012)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat podnikatelské prostředí Rakouska, přiblížit ekonomickou a politickou situaci země, dále analyzovat obchodní jednání s rakouskými partnery a poukázat na kulturní odlišnosti, na které může podnikatelský subjekt narazit. Práce je tematicky rozdělena do pěti částí. První část mé práce poskytuje obecnou charakteristiku země a její stručnou historii, která měla vliv na vznik vazeb se zahraničními obchodními partnery. Druhá část práce se týká podnikatelského prostředí se zaměřením na politické, ekonomické, sociálně-kulturní a technologické prostředí. Třetí část se zabývá kulturními zvláštnostmi, rovněž jsou zde zahrnuty informace o kulturních dimenzích a zvycích. Čtvrtá část bakalářské práce pojednává o obchodní etiketě a zvláštnostech a podává informace o zvyklostech v obchodním jednání v Rakousku. Poslední část této práce zobrazuje výsledky dotazníkového šetření a obsahuje také případovou studii.