Vplyv tradičnej ľudovej kultúry na cestovný ruch Slovenska - Sidimáková, Andrea (2012)
Bakalárska práca skúma vplyv tradičnej ľudovej kultúry na cestovný ruch Slovenska, konkrétne regiónov Liptov a Abov. Obsahuje taktiež etnologickú charakteristiku oboch regiónov a charakteristiku ich produktov tradičnej ľudovej kultúry. Práca sa ďalej venuje porovnaniu regiónov z hľadiska návštevnosti, analyzuje ich silné a slabé stránky a navrhuje možnosti zatraktívnenia oboch regiónov, ktoré vyplývajú z tejto analýzy.