Poutní cesty v okolí Prahy - Švejdová, Petra (2012)
Bakalářská práce se zabývá křesťanskou poutní tradicí a náboženskou turistikou ve středních Čechách. Zaměřuje se na poutní cestu z Prahy do Hájku a z Prahy do Staré Boleslavi. Popisuje historii poutního místa, okolnosti vzniku poutní cesty, poutní tradici v minulosti a náboženský cestovní ruch v současnosti.