Zhodnocení nabídky primárních atraktivit cestovního ruchu v České republice pro segment dětí - Kolumpková, Michaela; Valentová, Jana; Hošek, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat nabídku primárních atraktivit cestovního ruchu specializovaných na segment dětí ve všech krajích České republiky. Nabídka je porovnávána z hlediska počtu atraktivit a komplexnosti nabídky. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První kapitola je teoretická a jsou v ní charakterizovány jednotlivé pojmy cestovního ruchu a primárních atraktivit. Druhá kapitola je také teoretická a je zaměřena na volný čas a cestovní ruch dětí, přičemž jsou zohledněny potřeby a motivace dětí. Poslední kapitola je praktická a je v ní zhodnocena nabídka primárních atraktivit pro děti z hlediska počtu a komplexity nabídky a poté porovnána mezi jednotlivými kraji. Nakonec jsou vyvozeny závěry, které kraje se více či méně soustředí na dětskou klientelu a zda počet primárních atraktivit pro děti ovlivňuje jejich návštěvnost v krajích.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses