Ochrana spotřebitele v ČR a zahraničí - Holoubková, Jana; Drozen, František; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce se zabývá právem ochrany spotřebitele v České republice a komparací vybrané otázky odpovědnosti za vady v českém a americkém právu. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy související s ochranou spotřebitele, nastíněn stručný vývoj dané problematiky nejen v České republice, ale i v zahraničí a nechybí ani výčet pramenů práva platných v této oblasti. V další části jsou rozebrány dopady nejnovějších novelizací dotýkajících se ochrany spotřebitele. V poslední, komparativní části, je pak porovnáván režim odpovědnosti za vady v České republice s režimem ve Spojených státech amerických.
Vedoucí práce: František Drozen
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses