Cestovní ruch mikroregionu Blatensko - Lukášová, Pavla (2012)
Cílem bakalářské práce je charakterizovat cestovní ruch mikroregionu Blatensko, především pak potenciál jeho území. V teoretické části jsou zahrnuty základní termíny dané problematiky a rovněž představena vlastní metoda použitá ke zhodnocení potenciálu území. Je zde dále podrobněji představen mikroregion Blatensko, jeho historie, významné osobnosti a pověsti. Praktická část se zaměřuje velmi detailně na nabídku Blatenska jako cílové destinace. V závěru práce je zhodnocen potenciál území a navržena doporučení pro efektivní podporu cestovního ruchu v mikroregionu. Cíl práce byl dosažen především analýzou získaných dat z odporných publikací týkajících se této problematiky, konzultací s odborníky a rovněž vytvořením vlastní metody pro zhodnocení potenciálu Blatenska. Bakalářská práce přispívá k odhalení nedostatků v oblasti cestovního ruchu mikroregionu a určuje možné oblasti pro další rozvoj. Proto je vhodným podkladem pro další studie potenciálu území a především pro vytvoření projektů a uskutečnění vhodných kroků ke zlepšení cestovního ruchu v mikroregionu Blatensko.