Analýza systému zpracování komunálního odpadu v konkrétním městě - Mrázek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Černá, Anna, 1954-; Koubková, Lenka (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá komunálním odpadem. V práci je popsán systém shromažďování, sběru, výkupu, přepravy, třídění, odstranění odpadů a celkové odpadové hospodářství ve městě Tábor. Pro svoji práci jsem si vybral město Tábor, protože jsem se zde narodil a nedaleko Tábora bydlím. V úvodu je seznámení s nejdůležitějším zákonem v oblasti odpadového hospodářství a to se zákonem č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, kde jsou popsány některé základní pojmy. V další části popisuji firmu Rumpold s.r.o., která se zabývá systémem sběru a zpracování komunálních odpadů v Táboře. Dále popisuji způsoby, jak se občané města Tábora zbavují veškerých odpadů. V práci jsou také uvedeny skutečné náklady na odpadové hospodářství města Tábora za rok 2011. V praktické části jsem popsal a následně analyzoval tři trasy pro svoz separovaného odpadu metodou obchodního cestujícího, a zhodnotil, zda řidiči firmy Rumpold s.r.o. mají optimálně zvolené trasy.
Vedoucí práce: Anna Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: komunální odpad; třídění odpadu; operační management; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; urban waste; waste separation; operations management; bachelor's theses