Konflikt v Jugoslávii a světoví političtí hráči - Bidlová, Veronika; Lisa, Aleš, 1956-; Prorok, Vladimír, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce analyzuje ozbrojené konflikty, které proběhly v 90. letech 20. století v souvislosti s rozpadem bývalé Jugoslávie v Chorvatsku, v Bosně a Hercegovině a v Kosovu. Autorka se zaměřuje na otázku, jak se světoví političtí hráči postavili k těmto konfliktům a jak se v nich angažovali, a to před jejich vypuknutím, v průběhu, při ukončení i při následném mírovém uspořádání. Cílem práce je prokázat, že obrovská brutalita analyzovaných konfliktů byla do značné míry umožněna váhavým a nejednotným postojem světových politických hráčů.
Vedoucí práce: Aleš Lisa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses