Izraelsko-palestinský konflikt a možnosti jeho řešení - Ptáčník, Martin (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá izraelsko-palestinským konfliktem. Jejím cílem je zejména nastínit možnosti jeho řešení. První kapitola je věnována terminologii konfliktů a řešení konfliktů. V druhé kapitole jsou zkoumány zájmy a politika klíčových aktérů tohoto konfliktu -- Izraele a Palestiny. Třetí kapitola je věnována dalším aktérům -- zainteresovaným stranám -- a jejich zájmům a politice v izraelsko-palestinském konfliktu: Spojeným státům americkým, Rusku, Evropské unii a Organizaci spojených národů.