Izraelsko-palestinský konflikt a možnosti jeho řešení - Ptáčník, Martin; Lisa, Aleš, 1956-; Prorok, Vladimír, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá izraelsko-palestinským konfliktem. Jejím cílem je zejména nastínit možnosti jeho řešení. První kapitola je věnována terminologii konfliktů a řešení konfliktů. V druhé kapitole jsou zkoumány zájmy a politika klíčových aktérů tohoto konfliktu -- Izraele a Palestiny. Třetí kapitola je věnována dalším aktérům -- zainteresovaným stranám -- a jejich zájmům a politice v izraelsko-palestinském konfliktu: Spojeným státům americkým, Rusku, Evropské unii a Organizaci spojených národů.
Vedoucí práce: Aleš Lisa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses