Analýza imigrační a integrační politiky ve Francii a Německu - Nováková, Petra (2012)
Bakalářská práce se ve své hlavní části zaměřuje na analýzu a komparaci imigračních a integračních politik ve Francii a v Německu. Z časového hlediska se práce zabývá vývojem daných politik od konce 2. světové války do současnosti. Zkoumání přístupů jmenovaných států k imigraci a integraci je pojato formou obsahové analýzy a následné syntézy nastudovaných informací. Takto získané poznatky jsou poté porovnány pomocí historicko-komparativní metody. Součástí práce je rovněž charakteristika některých obecných pojmů a teoretických modelů přístupu k imigraci a integraci, které jsou pro danou problematiku klíčové.