Vícekriteriální rozhodování při výběru zaměstnanců - Libichová, Tereza (2012)
Cílem práce je výběr jednotlivce či skupiny zaměstnanců pomocí metod vícekriteriálního hodnocení variant. Nejprve nastíníme problematiku personalistiky a zaměříme se konkrétně na získávání, výběr a přijímání zaměstnanců. Následně přejdeme na teorii rozhodování, test nedominovanosti a výpočet Saatyho vah. Podrobně popíšeme metody: ORESTE, WSA, TOPSIS, ELECTRE I, ELECTRE III a Cookovu-Seifordovu metodu týmového expertního výběru. V další části práce výše uvedené poznatky aplikujeme na konkrétní fiktivní příklad, provedeme srovnání metod vícekriteriálního hodnocení variant a vybereme skupinu 10 uchazečů, na kterou použijeme skupinový expertní výběr pro výběr skupiny. V závěru práci shrneme a určíme vítězného uchazeče či vítěznou skupinu.