Vícekriteriální rozhodování při výběru zaměstnanců - Libichová, Tereza; Fiala, Petr, 1949-; Kořenář, Václav, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem práce je výběr jednotlivce či skupiny zaměstnanců pomocí metod vícekriteriálního hodnocení variant. Nejprve nastíníme problematiku personalistiky a zaměříme se konkrétně na získávání, výběr a přijímání zaměstnanců. Následně přejdeme na teorii rozhodování, test nedominovanosti a výpočet Saatyho vah. Podrobně popíšeme metody: ORESTE, WSA, TOPSIS, ELECTRE I, ELECTRE III a Cookovu-Seifordovu metodu týmového expertního výběru. V další části práce výše uvedené poznatky aplikujeme na konkrétní fiktivní příklad, provedeme srovnání metod vícekriteriálního hodnocení variant a vybereme skupinu 10 uchazečů, na kterou použijeme skupinový expertní výběr pro výběr skupiny. V závěru práci shrneme a určíme vítězného uchazeče či vítěznou skupinu.
Vedoucí práce: Petr Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses