Hypotéční politika v ČR v období finanční krize v letch 2007-2012 a její perspektivy - Šnajdrová, Tereza (2012)
Cílem diplomové práce je analyzovat vývoj poskytování hypotečních úvěrů v České republice v době nástupu a průběhu finanční krize, tj. od první poloviny roku 2007 až po současnost. První část diplomové práce obsahuje nejen obecné informace o hypotečních úvěrech, ale také výčet podrobných kritérií, která mají na hypoteční úvěry zásadní dopad. Jedná se o faktory, na které je kladen důraz při poskytování hypotečních úvěrů jak ze strany banky, tak ze strany klientů. Vývoj kritérií od počátku finanční krize, je analyzován v druhé části práce, kde jsou popsány změny, ke kterým došlo na českém hypotekárním trhu a komparace s vybranými zeměmi. Závěr zhodnotí dosavadní situaci na finančním trhu, jak se změnila v průběhu finanční krize a nastíní budoucí vývoj.