Rozhodování veřejné správy o nemotorové dopravě - Procházka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Černý, Jan, 1935-2020; Přibyl, Vladimír (2012)
Tato práce pojednává o způsobech, jakými mohou různé orgány veřejné správy ovlivňovat rozvoj nemotorové dopravy, zejména cyklistické. Jsou zde popsány jednotlivé úrovně veřejné správy a jejich související kompetence, formy financování a způsoby rozhodování, jakož i teorie manažerského rozhodování. Dále jsou v tomto textu definovány základní pojmy týkající se nemotorové dopravy a rozebrány veškeré typy pozemních komunikací a jejich vlastnictví. Především si však tato práce klade za cíl seznámit čtenáře s jednotlivými způsoby nemotorové dopravy, jako jsou například pěší chůze a jízdní kolo, porovnat výhody a nevýhody těchto dopravních prostředků, analyzovat klíčové problémy, kterým musí čelit, není-li jim poskytnut vlastní osobní prostor v síti městských komunikací, a navrhnout možná východiska. Základním posláním této práce je poukázat na skrytou efektivitu nemotorových dopravních prostředků právě v městské individuální přepravě a seznámit čtenáře s moderními systémy, sloužícími k rozvoji tohoto ekologického způsobu dopravy.
Vedoucí práce: Jan Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: veřejná správa; cyklistika; rozhodování; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; public administration; cycling; decision making; bachelor's theses