Průběh insolvenčního řízení v České republice - Bartošová, Petra (2012)
Hlavním tématem práce je průběh insolvenčního řízení, které probíhá podle zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení a následná konfrontace se skutečně probíhajícím řízením v praxi. V úvodu práce jsou definovány základní pojmy, se kterými se lze setkat v průběhu insolvenčního řízení. Následně je teoreticky znázorněn průběh insolvenčního řízení od zahájení, přes rozhodnutí o úpadku až po způsob řešení úpadku. Další část je věnována samotným ekonomickým dopadům na dlužníka a jeho věřitele. V aplikační části je využito konkrétního řízení společnosti EQUUS spol. s r. o., které probíhá v České republice, k ukázce uplatnění insolvenčního zákona v praxi.