Analýza požadavků na IS pro podporu organizací působících v neziskovém sektoru - Kružík, Martin (2012)
Neziskový sektor v ČR se rozvíjí pouze pozvolna a v mnoha klíčových bodech výrazně zaostává za západními zeměmi. Najít schůdnou cestu k růstu přitom není snadný úkol. Neziskové organizace mají potíže se sebeprezentací a komunikací s podporovateli, jsou často netransparentní a nemají proto důvěru veřejnosti. S tím souvisí také velmi nízký objem finančních darů putujících na podporu neziskových projektů a nízký zájem veřejnosti o dobrovolnictví. Cílem této práce je provést analýzu problémové domény a navrhnout řešení spočívající ve vytvoření platformní organizace, která bude s podporou informačních technologií neziskovým organizacím schopna poskytnout služby umožňující jim překonat zmíněné nesnáze.