Analýza požadavků na IS pro podporu organizací působících v neziskovém sektoru - Kružík, Martin; Svatoš, Oleg; Řepa, Václav, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Neziskový sektor v ČR se rozvíjí pouze pozvolna a v mnoha klíčových bodech výrazně zaostává za západními zeměmi. Najít schůdnou cestu k růstu přitom není snadný úkol. Neziskové organizace mají potíže se sebeprezentací a komunikací s podporovateli, jsou často netransparentní a nemají proto důvěru veřejnosti. S tím souvisí také velmi nízký objem finančních darů putujících na podporu neziskových projektů a nízký zájem veřejnosti o dobrovolnictví. Cílem této práce je provést analýzu problémové domény a navrhnout řešení spočívající ve vytvoření platformní organizace, která bude s podporou informačních technologií neziskovým organizacím schopna poskytnout služby umožňující jim překonat zmíněné nesnáze.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses