Realitní bubliny ve světové ekonomice na příkladu USA a Japonska - Mareček, Jan; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato diplomová práce se zabývá realitními bublinami ve světové ekonomice se zvláštním zaměřením na zkušenosti USA a Japonska. Hlavním cílem této práce je srovnání americké realitní bubliny, která dosáhla svého vrcholu v roce 2006, a japonské realitní bubliny, která dosáhla svého vrcholu v roce 1991. Vedlejším cílem je ověření relevance pěti hypotéz stanovených v úvodu práce. V první části práce je definována a charakterizována realitní bublina. Druhá část je věnována analýze dvou již zmíněných realitních bublin.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses