Řízení vztahů s dodavateli pomocí řešení SAP SRM - Bečvář, Jan (2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou řízení vztahů s dodavateli pomocí informačního systému SAP SRM. Hlavním cílem práce je posouzení, zda je důležité věnovat firemní zdroje optimalizaci nákupního procesu a zda existuje návratnost těchto investic. Současně je zobrazen princip a funkcionalita systému SAP SRM včetně benefitů, které z implementace a využívání systému plynou. Praktická část obsahuje analýzu nákupního procesu ve společnosti ABB Group. Autor dává do souvislostí původní používané řešení pro nákup nepřímého zboží s řešením SAP SRM. S implementací nového systému byla nutná úprava podnikových procesů. Ty jsou namodelovány, porovnány s původním stavem a jsou zanalyzovány výhody oproti předešlému implementovanému řešení.