Sociální síť v cestovním ruchu ČR – business plan - Pálek, David; Šalamon, Tomáš; Řezníček, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem diplomové práce je vytvořit kompletní business plán pro založení a provozování sociální sítě v cestovním ruchu pro zdravotně postižené. Na počátku práce je podrobná analýza prostředí a to za pomocí následujících analýz: PEST analýza, Porterova analýza a SWOT analýza. Z těchto analýz je identifikována příležitost založení nové sociální sítě pro zdravotně postižené. Hlavní příležitosti jsou následující: absence konkurence navrhované sítě a současná nedostatečná informovanost zdravotně postižených o jejich možnostech v cestovním ruchu. Jako hlavní riziko sociální sítě je finanční stránka cílové skupiny. Dvě hlavní skupiny se kterými bude sociální síť spolupracovat jsou její uživatelé (zdravotně postižení) společně s spolky, které se starají o zdravotně postižené. Druhou skupinou jsou obchodní partneři, kteří budou nabízet svoje služby na stránkách sociální sítě. Za tuto nabídku a realizované služby budou obchodní partneři vyplácet sociální síti provizi. Práce obsahuje obchodní plány a předpokládané výdaje a příjmy v příštích třech letech, přičemž první dva roky se bude sociální sítě bude záporný. Velmi důležitým postupem, který je v práci popsán je způsob naplnění informacemi směrem sociální sít. Pro naplnění informacemi bude klíčový externí expert na problematiku, který bude vydávat články.V práci je rovněž zpracována informační strategie, která bere v potaz metodiku MMDIS. Na jejím základě je vytvořen základní pohled na IT sociální sítě. Práce poskytuje kompletní návod všem zájemcům o založení sociální sítě v cestovním ruchu zaměřenou na zdravotně postižené osoby a služby související, investorům zajímajícím se o investici do takovéhoto projektu s ohledem na současné české podmínky.
Vedoucí práce: Tomáš Šalamon
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses