Změny na trhu piva v České republice - Donátová, Martina (2012)
Bakalářská práce na téma "Změny na trhu piva v České republice" přibližuje současný stav pivovarnictví v České republice. Cílem práce je vysvětlit k jakým změnám na našem trhu dochází a proč. Teoretická část je zaměřena na marketingovou komunikaci, segmentaci trhu a výzkum trhu. Navazuje na to charakteristika produktu -- piva a popis současného stavu trhu piva, který v posledních letech zaznamenal výrazné změny. Pivovarské společnosti přichází na český trh piva s novými produkty určenými pro nově utvářející se segmenty lidí. Největší pozornost je věnována ovocným pivům a jejich spotřebitelům. Součástí práce je i dotazník, jehož cílem je potvrdit předpoklad, podle kterého se ovocná piva na našem trhu ujala.