Přístupy pro tvorbu mobilního webu - Staněk, Martin (2012)
Práce se zabývá analýzou způsobů realizace webových stránek přizpůsobených pro výstup na mobilní zařízení. V úvodní kapitole jsou formulovány teoretické poznatky z oblasti mobilních zařízení spolu s přehledem současného stavu mobilního trhu. Dále jsou zkoumány různé metody tvorby webových stránek pro mobilní zařízení. Na základě výsledků analýzy je implementován prototyp webové stránky, na kterém jsou demonstrovány vybrané postupy.