Poskytování ICT služeb v cloudu - Neumann, Jiří; Voříšek, Jiří, 1950-; Kopecký, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Práce se zaměřuje na všudypřítomný trend cloud computingu a konkrétně Software as a Service. Jejím hlavním cílem je specifikace výhod a nevýhod, které tento koncept přináší, jak pro zákazníka, tak i poskytovatele služeb. Globální pohled na cloud computing dále zužuje na Software as a Service a nasazení ERP produktů tímto způsobem. Dalším cílem je stanovit vhodný postup pro analýzu firmy a jejích potřeb před přechodem do cloudu. Z toho vyplývají doporučení, kdy je cloud vhodnější než on-premise řešení a naopak. Cílem je i sestavení postupu pro úspěšný přechod do cloudu a ošetření všech důležitých aspektů pro budoucí využívání služeb. Teoretické výsledky a doporučení jsou prezentovány na konkrétním praktickém příkladě nasazení ERP ve formě SaaS. K dosažení cílů slouží teoretická analýza všech dostupných knižních a elektronických pramenů, zabývajících se danou problematikou a konzultace s experty ze společnosti Algotech BSC. Hlavním přínosem práce je dvojí pohled na cloud služby, vždy z pohledu zákazníka i poskytovatele s užším zaměřením na ERP. Autor dále vypracovává vhodný postup pro přechod do cloudu a rady pro výpočet ROI, TCO a obsah všech potřebných smluv.
Vedoucí práce: Jiří Voříšek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses