Návrh bezpečnostního systému chemického podniku - Horňáková, Markéta; Toman, Prokop, 1942-; Janoušek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce si klade za cíl předložit analýzu bezpečnostního informačního systému pou-žívaného v chemickém podniku. Práce nejprve teoreticky a obecně představuje pojmy, jako jsou systém, informační systém a bezpečnostní systém. Druhá (praktická) část práce začíná popisem požadavků na bezpečnostní systém v chemickém závodě. Znalost teoretických principů a výsledků jejich analýzy byly použity pro konkrétní návrh bez-pečnostního informačního systému. V závěru praktické části je zhodnocen současný stav a také propojení na celostátní integrovaný záchranný systém (IZS). Ve třetí části práce se nachází přepis autentického rozhovoru s pracovníky, do jejichž kompetence spadá údržba a užívání bezpečnostního informačního systému v konkrétním chemickém podniku. V závěru práce je nastíněn vývoj bezpečnostních informačních systémů s výhledem do budoucnosti a také vliv norem EU na provoz chemických podniků situo-vaných v České republice.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses