Moderní metody financování výrobních podniků v krizi aplikované na příkladě společnosti JIP - Papírny Větřní, a.s. - Badáň, Petr (2012)
Cílem práce je popsat financování pracovního kapitálu ve společnosti JIP -- Papírny Větřní, a. s. pomocí tollingu a factoringu. V teoretické části budou představeny různé metody financování, jako jsou interní a externí zdroje. V praktické části pak bude popsán konkrétní příklad financování pracovního kapitálu dané společnosti vybranými způsoby rozvedenými v teoretické části. Na základě zjištěných faktů bude provedena analýza výhod a nevýhod pro společnost JIP -- Papírny Větřní, a. s. a investora a dále bude zpracována analýza dopadů do cash -- flow společnosti.