Moderní metody financování výrobních podniků v krizi aplikované na příkladě společnosti JIP - Papírny Větřní, a.s. - Badáň, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Hašková, Simona, 1973-; Kolář, Pavel, 1943- (2012)
Cílem práce je popsat financování pracovního kapitálu ve společnosti JIP -- Papírny Větřní, a. s. pomocí tollingu a factoringu. V teoretické části budou představeny různé metody financování, jako jsou interní a externí zdroje. V praktické části pak bude popsán konkrétní příklad financování pracovního kapitálu dané společnosti vybranými způsoby rozvedenými v teoretické části. Na základě zjištěných faktů bude provedena analýza výhod a nevýhod pro společnost JIP -- Papírny Větřní, a. s. a investora a dále bude zpracována analýza dopadů do cash -- flow společnosti.
Vedoucí práce: Simona Hašková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: finanční management; management [obor dipl. práce]; factoring; diplomové práce; financial management; master's theses