Úspěch firmy a jeho komponenty - Sokolova, Anna (2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na důležitost popř. významnost takových komponentů jako správná motivace, rozvoj a vzdělávání zaměstnanců pro úspěch firmy. Teoretická část obsahuje přístupy k motivaci zaměstnanců, její měřítka a principy a také cykly, funkce a plánování vzdělávání. Obsahem praktické - analytické části této práce je vymezení podstat, zásad a způsobů vzdělávání a motivování zaměstnanců, prozkoumání uplatňovaných technologií a zjišťování úrovně péče o zaměstnance na příkladu největší ruské ropné společnosti Gazprom. Praktická část obsahuje informace z oficiálních stránek společnosti a z osobního rozhovoru se zaměstnancem společnosti Gazprom a.s.