Personální marketing v bankovní organizaci - Doktorová, Lucie (2012)
Předmětem mé bakalářské práce je zjistit, zda v současné rychle se vyvíjející době je možné využívat teoretických poznatků z oblasti personálního marketingu v praxi. K tomuto účelu jsem provedla analýzu činností útvaru personálního marketingu v oblasti vyhledávání a získávání nových zaměstnanců ve významné bankovní organizaci XY, a. s. v České republice. Pomocí komparativní metody a analýzy zkoumám, jak se na působení personálního marketingu dívá odborná literatura a jak funguje personální marketing v praxi. Z uvedené komparace a provedené analýzy vyplívá skutečnost, že personálním marketing bankovní organizace XY, a. s. ve svých činnostech uplatňuje stejné principy a postupy, které jsou popsány v odborných publikacích. Činnost personálního marketingu je zhodnocena pomocí SWOT analýzy a jsou navržena případná řešení nedostatků.