Návrh a implementácia zábavného webového portálu - Lorenc, Ján; Žamberský, Martin; Zimák, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práca sa zameriava na návrh, vývoj a implementáciu aplikácie zábavného webového portálu. Hlavným cieľom práce je vytvoriť aplikáciu, ktorá bude splňovať požadovanú funkcionalitu za použitia vhodných technológií. Zadefinovaniu požadovanej funkcionality ako aj výberu vhodných technológií sa venujú príslušné kapitoly. Medzi vybraté a následne použité technológie bol zvolený programovací jazyk na strane servera PHP v spolupráci s databázovým systémom MySQL. Aplikácia webového portálu je založená na aplikácii frameworku Zend, ktorý je praktickou implementáciou architektúry MVC. Na strane aplikácie bol zvolený programovací jazyk JavaScript spoločne s voľne dostupnou knižnicou jQuery, ktorá zefektívňuje a zjednodušuje prácu s týmto jazykom. Diplomová práca následne obsahuje popis návrhu dátového modelu, ktorý tvorí základ pre budúcu aplikáciu. Nasleduje kapitola ktorá popisuje štruktúru, jednotlivé časti systému a vzťahy medzi nimi. Záver práce je venovaný posúdeniu miery splnenia stanovených cieľov, výstupom práce a prínosom.
Vedoucí práce: Martin Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses