Analýza péče o zaměstnance v podniku - Hrabalová, Martina (2012)
Předmětem bakalářské práce je analýza péče o zaměstnance v podniku Teplárna Otrokovice a.s. První část je teoretická s využitím odborné literatury a její aplikace v praktické části. V úvodu praktické části jsem se zaměřila na srovnání péče o zaměstnance v Teplárně Otrokovice s péčí o zaměstnance u společnosti Tomáše Bati. Tuto společnost jsem vybrala vzhledem k regionální specifice. Analýza je vypracována na základě kolektivní smlouvy, organizačních směrnic, osobní návštěvy a rozhovorů se zaměstnanci. Zaměřuje se na oblasti pracovních podmínek, rozvoje a vzdělávání, motivaci a odměňování, služby péče na pracovišti a pracovnělékařských služeb. Závěrečná část shrnuje výsledky analýzy na bázi kritického myšlení s návrhem řešení zjištěných nesouladů mezi zájmy zaměstnanců a zaměstnavatele.